
Lige i øjeblikket er noget af det, jeg får flest spørgsmål omkring på især Instagram, vægttab og hvordan jeg har gjort. Og for at være ærlig, så er det altså ikke rocket science. Det handler om at bruge din sunde fornuft og at ville det. Du kan bla. læse mit indlæg om at have motivationen her.
Jeg startede på en vægt på 73 og er i dag på 67,6 kg. Mit BMI ligger nu på 22,1 – altså er jeg sund og normalvægtig i forhold til min højde på 174. Du kan selv teste din BMI her. I sidste uge målede jeg mig igen – det er en måned siden jeg sidst har målt mig. Samlet har jeg smidt 35 cm fordelt over hele kroppen, hvoraf 11 cm er forsvundet omkring maven. Dette er sket over 3 måneder ca.
For at nå hertil har jeg skruet lidt på forskellige indstillinger i forhold til mit daglige madindtag og mit aktivitetsniveau.
På helt daglig basis cykler jeg nu hver dag til og fra arbejde samt rundt for at hente børnene. Det er ca 4 km om dagen jeg cykler, vil jeg tro. Det er ikke noget jeg bliver forpustet af, men det er bedre end ingenting. Jeg styrketræner stadig 3 gange i ugen af 1 times varighed ca. En gang i ugen er jeg også til boksetræning i 1,5 time. Og det er røvhårdt, skulle jeg hilse at sige.. Så fra at træne 0 timer i ugen, træner jeg nu 5 timer ca. Nogle gange mere, hvis jeg har lyst.
Dernæst kommer de øvrige vigtige parameter (for mit vedkommende):
- Maden. Jeg er ikke fanatisk, så jeg får stadig lidt af følgende: Pasta, kartofler og brød. Men hvor jeg før fik mindst en af de tre ting dagligt, får jeg nu kun 4-5 skiver rugbrød om ugen. Pasta og kartofler kan tælles på 1 hånd, hvor mange gange jeg har fået det den sidste måned. Det har den effekt, at min oppustethed er fuldstændig forduftet fra jordens overflade. Siden jeg begyndte at spise på denne måde, har jeg ikke haft en eneste dag med oppustethed. Noget jeg har døjet med siden jeg fødte Sigga.
- Slik og søde sager. Før kunne jeg sagtens snacke den dagligt – ikke meget, men lidt hist og her fylder også. Nu hedder det 1 gang i ugen. Og skal vi noget i weekenden, så dropper jeg fredagshyggen. At gøre det på denne måde, gør også at jeg hver uge har noget at se frem til, hvilket er en rigtig rar følelse.
- Alkohol. Jeg elsker en god fest. Virkelig. Men med en god fest følger også junkfood og et stort kalorieindtag af alkohol. Så jeg vælger mine fester med omhu – ikke at jeg ofte er afsted, men når det skal være – så afgør jeg inden, om det er i dag den skal have fuld gas, eller om jeg skal holde lidt igen. Dagen efter en solid fest er junkfood obligatorisk. Den har jeg de sidste par gange boycuttet og i stedet fået noget mere sundt, som fx kylling og salat.
- Drikkelse. Jeg drikker vand. Ingen sodavand. Ingen saftevand. Ingen mælk. Bare vand. Faktisk foretrækker jeg også oftest vand, så det har ikke været svært for mig at “nøjes” med vand.
- Frugt. Spiser jeg heller ikke lige nu. Jeg spiser bær. Kan ikke huske, hvornår jeg sidst har fået et æble eller en pære…
- Ingen mad efter kl. 20.. Super svært i starten, hvis du har vænnet dig til at spise efter aftensmaden. Især hvis man som os, spiser aftensmad omkring kl. 17. Så er der lang tid til morgenmad kl. 7. Den eneste dag jeg godt kan finde på at spise efter 20, er den dag jeg har været til boksetræning, fordi jeg kan mærke, at min krop har brug for lidt ekstra at arbejde med.
Når alt det her er ridset op – sådan ret firkantet. Så vil jeg gerne understrege, at jeg også gradbøjer. Hvis jeg en aften har lyst til en pizza, så spiser jeg en pizza. Det går jorden ikke under af. Det vigtigste er at du bruger din sunde fornuft. Jeg har en regel med mig selv om, at jeg 1 gang i ugen må spise lige hvad jeg har lyst til, og ligeså meget jeg har lyst til. Det er som regel i weekenden. Fordi vi ofte hygger lidt mere i weekenden eller skal noget. Her gider jeg ikke være hende, som har bønnesalat og kylling med, imens de andre mæsker sig i kage til familiefødselsdagen. Så vil jeg squ have lov at være hende, som spiser allermest kage – bare fordi jeg kan. Og fordi jeg kan gøre det med god samvittighed, fordi jeg ugens andre seks dage er standhaftig.
Jeg er ikke på kur. Fordi jeg ikke kan. Og fordi jeg ikke vil. Jeg kan ikke leve slavisk efter en kostplan. Det her er en livsstilsændring. Hvis jeg ikke fortsætter i nogenlunde samme stil som nu, så sniger kiloene sig stille og roligt på igen, og det gider jeg ikke. Det er ikke svært at leve sådan her, fordi Mads støtter 100% og lever på samme måde, og selvfølgelig fordi jeg godt kan lide det. Så motivationen og lysten til at ville er så vigtig.. Det kan godt være der er forskellige parametre, du kan skrue på med motion og kost. Men hvis du ikke har viljen, kan det i og for sig være ligemeget, for så falder du fra i svinget. Det har jeg selv prøvet flere gange..
Jeg er ikke kostvejleder eller træningsspecialist. Det her er bare, hvad der har virket for mig. Det har i efterspurgt, så det har i fået et uddrag af nu 🙂
Marie
oktober 3, 2018Keep up the good work ?? Så sejt gået!
Hvad spiser du for eksempel til morgenmad?
Og kunne du måske lave en ugentlig madplan, jeg syntes det er super svært at finde retter efterhånden, som ikke indholder pasta, ris, brød og kartofler.
Knus Marie